Estrenem el Taller de Creació de Cibercontes al col·legi El Rebollet, a Oliva

Primer taller fet! I molt bona experiència! Dilluns 16 vam acudir al col·legi El Rebollet, a Oliva, comarca de la Safor. Allà teníem per davant dues hores de taller amb els dos grups de valencià de 1er d’ESO del col·legi.

Vam poder posar en pràctica una versió llarga del Taller de Creació de Cibercontes, per poder aprofitar bé les dues hores de les quals disposàvem i treure-li el màxim suc possible! Que hi ha tant per imaginar i tantes ciberhistòries que contar que no hi ha un minut a perdre!

Un cop tots els xiquets i xiquetes estaven a la sala d’actes i vam posar les cadires per poder parlar una estona còmodament, vam poder parlar sobre el llibre de “Joeliki”: què els ha agradat menys, més, què hi canviarien, què hi traurien, com continuarien la història, quin personatge es el seu preferit… I amb compte de no fer spoilers -filtracions-,  sí que hem detectat que els alumnes de El Rebollet estan molt atents a les possibles relacions d’amor entre els nostres protagonistes: si Joeliki… si Estela… si Ari… Potser era l’efecte de tenir tan recent el Sant Valentí! Molt d’amor!

 Després de deixar clar que no els fa molt el pes això de llegir i escriure i parlar sobre els hàbits que tenen amb l’ús de les noves tecnologies i les noves formes comunicatives en xarxa -alguna va confessar que fora de l’institut es passava tot el dia enganxada al mòbil! i algú altre que es passava més de 3 hores al dia entre la consola, internet i les xarxes socials!-, vam seguir endavant. Vam centrar-nos en les Caixes Màgiques i vam començar a imaginar, creant elements per cada caixa per després jugar a entreteixir-los en un relat que tingués cap i peus, que tingués sentit, o, com a mínim, que fos divertit! I bé que hi va anar!

Tot i el soroll i foto1_caixamagica_Olivala remor comprensible davant la proposta enjogassada i oberta del taller, vam poder treballar-hi bé i totes i tots els alumnes van anar posant els seus paperets, amb les seues invencions, a cada una de les 6 Caixes Màgiques, omplint-les de personatges, espais, aparells tecnològics, verbs, gèneres literaris i coses que ixen al llibre de “Joeliki”. Les 6 caixes ben plenes de paperets!

Amb temps rècord, vam organitzar 8 grups de creació, els quals van agafar a l’atzar un paperet de cada una de les caixes  i, sense perdre un instant, van començar a fer volar la imaginació i crear una història barrejant els paperets que els hi havia eixit. S’hi van crear històries de tot tipus! D’aventures exòtiques! De vídeos amb un bebè amb superpoders que es tira pets! D’extraterrestres que s’enamoren de terrícoles a les quals observen des del seu ordinador marcià! Relacions a distància, històries d’amor que comencen amb uns missatges enviats! Un assortiment ben variat i divertit!

Esperem que ben aviat puguem publicar al web el relat que va ser escollit com a guanyador pels propis alumnes i puguem gaudir-lo tots! I veurem si s’anima algú més de 1er d’ESO del col·legi El Rebollet i ens envien més cibercontes (recordem que s’han de fer constar 6 elements que correspondrien a les 6 caixes i que ha tenir alguna paraula o part del text que isca en el relat guanyador)!

Compárteo nas redes sociais! / Comparteix-ho a les xarxes socials!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*