FER UN BLOG AMB WORDPRESS

Segons la Viquipèdia, “WordPress és un sistema de gestió de continguts (CMS) de codi obert per a la publicació de blogs a Internet.”

logo_wordpressHi ha molts altres CMS i sistemes per publicar blogs, però WordPress ha tingut molt d’èxit i una gran i activa comunitat al darrere, probablement, per la seva creença en el programari lliure i obert, i una màxima que els ha caracteritzat: “el codi és poesia”. És a dir, programar i tenir un bon bloc és tota una art multidisciplinar per fer del nostre lloc web un espai interessant i un disseny i una usabilitat atractives i agradables pels usuaris que visiten el nostre lloc.

Tenir un blog allotjat en WordPress.com és molt senzill: tan sols has d’omplir aquest registre. Hi ha modalitats de pagament que ofereixen serveis extra, però les funcionalitats que vénen incorporades amb la versió gratuïta ja és un dels CMS més potent del mercat. També hi ha la possibilitat d’allotjar el blog en un hospedatge propi, normalment, una empresa proveïdora del servei, i tenir un domini propi, el que vulguem -si és lliure encara, és clar!-, fora de WordPress.com. Aquesta modalitat d’allotjament propi sol implicar un cost continuat en el temps, però, en contrapartida, permet accedir al blog per ftp i instal·lar els plugins i fer les modificacions que es vulguin.

D’entrada, podeu parlar amb el vostre professor l’opció de fer un blog gratuït amb WordPress. Prèviament, hauríeu de discutir quin ús tindria aquest blog, quines necessitats i quins avantatges podria satisfer la seva posada en marxa.

Compárteo nas redes sociais! / Comparteix-ho a les xarxes socials!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*