PROGRAMA AMB SCRATCH

No t’ho pensis ni un segon i uneix-te a l’Scratch! Prova-ho si vols abans d’unir-t’hi. Podràs fer fàcilment animacions i jocs com aquest! A sota tens més informació i un vídeo tutorial si vols veure com de divertit és programar amb Scracth. Envia’ns les teves creacions a contacte@joeliki.cat i les publicarem! 😉

—–

Extret de la Viquipèdia:Scratch és un projecte del llenguatge de programació realitzat pel Grup Lifelong Kindergarten del MIT Media Lab, a Massachusetts, i dirigit per Mitchel Resnick, que s’ofereix de forma gratuita. A més a més, està recomanat per a nens/es d’entre 6 a 16 anys, tot i que, qualsevol persona pot ficar-se i utilitzar-lo sense cap problema, és a dir, és un programa obert a tothom.[3]

scratchScratch està basat en el llenguatge LOGO, que facilita el llenguatge autònom. El seu nom es deriva de la tècnica scratching, utilitzada en el Turntablis.[4] És una eina que es caracteritza per la senzillesa de la seva composició gràfica i que permet la creació d’històries interactives, jocs i animacions i compartir-les amb altres usuaris de manera online. Amb Scratch, els usuaris exploren i experimenten amb diferents elements que ofereix el programa: fons, efectes de so, diàlegs, objectes i animacions, entre d’altres.

Scratch permet que els alumnes puguin:

 • Reflexionar a través dels diferents projectes que hi han creat.
 • Crear animacions i activitats interactives.
 • Imaginar a partir del projecte que estiguem observant.
 • Compartir amb altres persones via on-line.
 • Jugar per aprendre.

Algunes característiques que afavoreixen els entorns educatius són:

 1. Ajudar a pensar algorítmicament i aprendre a abordar problemes metòdicament.
 2. Permet guanyar comprensió sobre conceptes matemàtics com expressions Booleanes, variables, coordenades i nombres aleatoris.
 3. Ofereix oportunitats per improvisar, posar a prova les seves idees, assajar i corregir errors, de manera que activa processos metacognitius.
 4. Permet obtenir productes en les primeres aproximacions.
 5. Té possibilitats amplies que poden ser aprofitades pel docent.
 6. Permet als estudiants guanyar comprensió sobre alguns conceptes matemàtics.
 7. Fa possible controlar i barrejar diferents medis: Permet compartir les creacions amb la comunitat.
 8. Afavoreix el intercanvi estimulant el aprenentatge col·laboratiu.

El programa ofereix la possibilitat de crear activitats molt diverses. Hi podem trobar projectes relacionats amb les animacions, l’art, els jocs, la música o històries. alguns d’aquests projectes estan destinats a l’educació ja que es poden treballar les diferents àrees que recull el currículum de primària, com les matemàtiques, les llengües, la música, entre d’altres.”

Compárteo nas redes sociais! / Comparteix-ho a les xarxes socials!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*