TALLER A ESCOLES I INSTITUTS

TALLER OFERTAT A TOTS ELS PAÏSOS CATALANS*

DESTINATARIS: 5è, 6è Primària i 1er ESO

SINOPSI DEL LLIBRE:
Un virus, milions d’ordinadors infectats, un paquet sorpresa que conté un mòbil màgic, la Resistència Pirata, aventures, amics, enemics, misteris, secrets i altres coses inimaginables… Tot això es trobarà Joeliki, un nen d’onze anys a qui agraden els xats i els videojocs en línia, que, de sobte, es troba embolicat en la trepidant missió d’haver de salvar internet.

OBJECTIUS:
El taller parteix de l’entorn quotidià i dels hàbits tecnològics (ús d’internet, xarxes socials, mòbils, videojocs, etc.) dels xiquets i xiquetes per fer-hi algunes reflexions conjuntament, i s’hi introdueix la importància de la lectura, la imaginació i la creativitat. Seguint propostes de Gianni Rodari a “La Gramàtica de la Fantasia. Introducció a l’art d’inventar”, així com l’ús de 6 Caixes Màgiques i una màquina per a crear contes, es proposa fer col·lectivament, amb la participació de totes i tots els alumnes, un conte en el qual apareguen objectes i elements vinculats a internet i les noves tecnologies. També s’ofereix la possibilitat perquè els alumnes puguen enviar el seu relat personal sempre que acomplisquen les regles del joc!

CONTINGUTS:
1-Xerrada introductòria del llibre “Joeliki. Les aventures d’un ciberpirata”. També s’ensenyaran els continguts estesos 2.0 del llibre: la xarxa social Tresors Pirates, la videotrucada i els continguts del web www.joeliki.cat.
2-EXERCICI PRÀCTIC: Esbrinar els hàbits tecnològics i l’ús d’internet dels xiquets i xiquetes del taller.
3-Xerrada sobre la importància de la lectura i del fonament de la curiositat, la imaginació i la creativitat.
4-EXERCICI PRÀCTIC: COMPOSICIÓ D’UN RELAT BREU COL·LECTIU. Tria d’objectes i elements vinculats a internet i les noves tecnologies i, aportant-hi una perspectiva fantàstica i narrativa, es composa col·lectivament un relat breu, un conte. Joc amb les 6 “caixes màgiques”, d’on traure’n un aparell tecnològic, un lloc, un verb, un personatge, un gènere i una cosa que apareix al llibre “Joeliki. Les aventures d’un ciberpirata”, i la màquina de crear contes.
5-PUBLICACIÓ EN LÍNIA DELS CIBERCONTES A LA PÀGINA DEL NOSTRE CIBERPIRATA JOELIKI! Els relats finals s’enviaran a l’adreça contacte@joeliki.cat. Seran publicats al lloc web www.joeliki.cat.
*Possibilitat també perquè si hi ha alumnes que volen escriure un ciberconte pel seu compte puguen enviar-lo i també es publicarà al web. Però ha d’acomplir les següents regles de joc:

  • Extensió: no més de 5 planes.
  • Ha d’eixir en el relat algun element -una paraula, una frase, una part del text, que bé pot ser un substantiu, una expressió, un objecte, un personatge, etc.- que apareix en el relat guanyador, establint-hi així una relació hipertextual (s’ha d’assenyalar en negreta al text per després poder posar-hi nosaltres els enllaços corresponents).
  • Ha de partir d’un element vàlid per a cada una de les 6 Caixes Màgiques del taller: un aparell tecnològic, un lloc, un verb, un personatge, un gènere literari i una cosa que apareix al llibre “Joeliki. Les aventures d’un ciberpirata”. Aquests 6 elements han de posar-se al final del relat, com a “paraules claus”, les quals quan es publique el relat al web es mostraran com a etiquetes (tags en anglès).

MATERIAL: Fulls i bolígrafs

El taller estarà dirigit per l’escriptor de Joeliki: Maties Segura.

Més informació i contacte:
Visitant el lloc web www.tresiquatre.cat i a www.joeliki.cat o escrivint a contacte@joeliki.cat, tresiquatre@tresiquatre.cat o trucant al telèfon 680437157.

*Aquest taller forma part de l’oferta actual de Tallers Gratuïts d’Animació Lectora de 3i4 Edicions.

Compárteo nas redes sociais! / Comparteix-ho a les xarxes socials!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*